Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Στο ΣτΕ ο Δήμος ζητώντας την έγκριση του νέου αναψυκτηρίου στο Άλσος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος ζητώντας την έγκριση του νέου αναψυκτηρίου στο Άλσος

Αίτηση ακύρωσης εγγράφου του Διευθυντή Δασών Αθηνών με το οποίο δεν εγκρίνει την ανέγερση αναψυκτηρίου εντός του Άλσους, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.
Στην προσφυγή του ο Δήμος σημειώνει ότι θεωρεί αβάσιμους και προσχηματικούς τους λόγους που επικαλείται ο Δ/ντης Δασών για να απορρίψει το νόμιμο και εύλογο αίτημα του Δήμου.

Στην αίτηση περιγράφονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έκανε ο Δήμος προκειμένου να κατασκευάσει νόμιμα ένα νέο αναψυκτήριο στην θέση του παλαιού Κενταύρου, το οποίο είχε αυθαίρετα επεκταθεί, είχε κριθεί οριστικά κατεδαφιστέο και είχε υποχρεωτικά διακόψει τη λειτουργία του εδώ και αρκετά χρόνια.
Κατόπιν αυτών, η παρούσα Δημοτική Αρχή το κατεδάφισε το 2015, προκειμένου να απαλλάξει τον Δήμο από τα πρόστιμα και ταυτόχρονα να μπορέσει να λειτουργήσει ένα νέο νόμιμο αναψυκτήριο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Άλσους. Επιπλέον προχώρησε στην σύνταξη και την έγκριση όλων των αναγκαίων μελετών σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν για τα Άλση : Διαχειριστική Μελέτη για ολόκληρο το Άλσος, υλοποίηση των δράσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μελέτες για το νέο κτίριο με υλικά, μορφή και διαστάσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δ/ντή Δασών, αδειοδότηση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Δ/νσηΠεριβάλλοντος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Ωστόσο ο Δ/ντης Δασών, σχεδόν ένα χρόνο αφότου κατατέθηκε το τελικό αίτημα του Δήμου απέρριψε την κατασκευή του αναψυκτηρίου. Είχαν προηγηθεί έγγραφα υπομνήματα προς υπενθύμιση και διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθυστέρηση της απάντησης του Δ/ντη Δασών.

Όπως τονίζει ο Δήμος, η ανέγερση του αναψυκτηρίου θα αποτελέσει πηγή εσόδων για την συντήρηση του Άλσους και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στο Άλσος και στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό, διερευνώνται και επόμενες νομικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πόλης και του Άλσους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου