Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Στις 28 Νοέμβρη η επετειακή απεργία της ΓΣΕΕ. ΠΑΜΕ για νέα κολοτούμπα;

.
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεδρίασε την Πέμπτη 1/11 για να προκηρύξει την επετειακή χριστουγεννιάτικη απεργία για τον προϋπολογισμό. Μάλιστα η ΓΣΕΕ καλεί «τις οργανώσεις που απαρτίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» (δείτε όλη την απόφασηεδώ)
Η απόφαση αυτή είναι ανοιχτά απεργοσπαστική καθώς Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργία για τις 14 Νοέμβρη.
Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν προκηρύξει απεργία την 8η Νοέμβρη (ως αντιπερισπασμό, όπως αποδεικνύεται, στην διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη). Όμως η απεργία αυτή έμεινε μετέωρη καθώς το ΠΑΜΕ έτρεξε πίσω από την απεργία στις 14 Νοέμβρη που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ.

Οι ταξικές δυνάμεις θα καταγγείλουν την απεργοσπαστική δράση της ΓΣΕΕ για να προχωρήσουν στην απεργία στις 14 Νοέμβρη που έχει αποφασιστεί;; Ή πάλι κάποιοι θα κάνουν νέα κολοτούμπα για να συρθούν πίσω από τον Παναγόπουλο και την κοινωνική συμμαχία του με τα αφεντικά; Θα μπει ένα φρένο στον εκφυλισμό; Η απεργία στις 8 Νοέμβρη έγινε 14 Νοέμβρη. Τώρα η 14 Νοέμβρη θα ακυρωθεί για χάριν της 28 Νοέμβρη; Δυστυχώς οι διατυπώσεις στελεχών του ΠΑΜΕ εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά (εδώ). Όμως μέσα στις σημερινές συνθήκες η απεργία στις 14/11 πρέπει να γίνει και να μην αναβληθεί ξανά.
Την 1η Νοέμβρη έγινε ένα σημαντικό βήμα απεργιακά και στο δρόμο. Η διακλαδική απεργία έδειξε ότι μπορούμε και χωρίς τους ξεφτίλες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ότι η απεργία μπορεί να βρει το πραγματικό της νόημα όταν περνάει στα χέρια των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για κάθε ταξική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου