Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Διεθνής Αμνηστία: Ένας δρόμος που γράφει τη δική του ιστορία

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 11 Νοεμβρίου 2018 δίνουμε ραντεβού στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου!
Κι αν κουράστηκες μόνο στη σκέψη των προπονήσεων θυμήσου πως πλέον έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο για να είσαι μαζί μας.

Φέτος η ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας τρέχει στον #ΑΜΑ2018 έχοντας στο πλευρό της 4 Ambassadors. Η Angelika, ο Νίκος, ο Παναγιώτης και η Τάνια είναι οι Αmbassadors που σε καλούν να γίνεις υποστηρικτής/τρια της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας μέσω των crowdfunding εκστρατειών τους και των υποθέσεων των 4 γυναικών ακτιβιστριών, που υπερασπίστηκαν ή συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις κοινότητές τους και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στήριξε με όποιο ποσό εσύ επιθυμείς τις παρακάτω crowdfunding εκστρατείες.

1 δολοφονία, 1 αυθαίρετη καταδίκη και 2 γυναίκες που ακόμα παλεύουν να επιβιώσουν καθώς η ζωή τους απειλείται καθημερινά!
Η Angelika Dusk με σύνθημά της #FightLikeMarielleFranco τρέχει για την υπόθεση της Marielle, μιας γυναίκας - υπέρμαχου των δικαιωμάτων των γυναικών και των ΛΟΑΤΙ κοινοτήτων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δολοφονήθηκε στις 14 Μαρτίου 2018. Δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι υπαίτιοι. Απαιτούμε απονομή δικαιοσύνης.
O Νίκος Χαραλαμπίδης, διαδηλώνει με το μήνυμα #KeepHerSafe, ενισχύοντας τον αγώνα για την προστασία της Nonhle Mbuthuma, μιας περήφανης ακτιβίστριας, από τη Νότιο Αφρική, που αντιμάχεται στο σχέδιο εξόρυξης τιτανίου στην κοινότητά της. Το όνομά της βρίσκεται στην κορυφή μιας «μαύρης λίστας στόχων». Η ζωή της απειλείται άμεσα.
Ο Παναγιώτης Μένεγος, ο οποίος ανέλαβε την εκστρατεία #FreeMeNam, κατάφερε μία πολύ σημαντική νίκη! Στις 17 Οκτωβρίου 2018 η νεαρή μητέρα και blogger από το Βιετνάμ απελευθερώθηκε. Όρος για την απελευθέρωσή της είναι η εξορία της. Ο αγώνας για την ελευθερία της έκφρασης συνεχίζεται. Τις τελευταίες 5 εβδομάδες, 13 ακόμα άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για «εγκλήματα» όπως το Blogging και η χρήση Facebook.
H Τάνια Παλαιολόγου «τρέχει» την εκστρατεία #IStandWithVitalina, και στηρίζει τον αγώνα της Vitalina Koval η οποία υπήρξε συχνά θύμα βίαιων επιθέσεων, με αποκορύφωμα την εκτόξευση κόκκινου χημικού χρώματος στο πρόσωπό της, κατά τη διάρκεια ακτιβιστικής πορείας για τη Διεθνή Ημέρα Γυναίκας στην Ουκρανία, το 2017. Στεκόμαστε δίπλα στη Vitalina. Απέναντι στο μίσος και τον εξευτελισμό.

Λίγες μέρες έμειναν ακόμη. Βοήθησέ τους να πετύχουν το στόχο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου