Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η Ένωση Γονέων για τους βανδαλισμούς σε σχολεία του δήμου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
  
Νέα Φιλαδέλφεια, 4-11-2018
Αρ. Πρωτ.: 28/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγες μέρες μετά τη συμβολική 24ωρη αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στους χώρους της, το φαινόμενο εμφανίζεται δυστυχώς και στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Χαλκηδόνας.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντίκρυσαν το πρωί της Παρασκευής θλιβερές εικόνες με σύριγγες, ακαθαρσίες κ.λπ. στο χώρο του σχολείου, εικόνες που είχαν επαναληφθεί και τις προηγούμενες μέρες. Αποτέλεσμα ήταν το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, ο καθαρισμός και η απολύμανση του χώρου.

Η κατάσταση αυτή

• δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών
• προκαλεί φόβο και έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα
• επιδρά ιδιαίτερα αρνητικά στον ψυχισμό των μικρών μαθητών, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στο μάθημα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την αγωνία της για την ασφάλεια των μαθητών και τις συνθήκες υγιεινής στο σχολείο και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, όπως του Δήμου και της Πολιτείας, για την αποτελεσματική φύλαξη του σχολείου και την απομάκρυνση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους του, αλλά και από τους δρόμους με τους οποίους γειτνιάζουν τα δύο δημοτικά σχολεία της Νέας Χαλκηδόνας. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα επιδεινωθεί και ίσως γίνει ανεξέλεγκτη.

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα εντύπωση προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή για το ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολείων. Δήλωσε πως υπάρχει κονδύλιο 100 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 και 110 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019 για τους σκοπούς αυτούς!

Υπενθυμίζουμε πως η Ένωση Γονέων, σε ανακοίνωσή μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είχε τονίσει ιδιαίτερα το πρόβλημα της φύλαξης των σχολικών μονάδων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των σχολικών μονάδων. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Β΄ σχολικής επιτροπής συζητήθηκε μάλιστα το θέμα, χωρίς ωστόσο να παρθούν αποφάσεις.

Πιστεύουμε πως θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν σύγχρονοι προβολείς με δυνατό φως, μέσα και έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Χαλκηδόνας, οι οποίοι θα είναι αναμμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης θα πρέπει όλα τα σχολεία να φυλάσσονται κατά τη διάρκεια και της νύχτας, ώστε να αποτραπούν κλοπές και βανδαλισμοί και να αποφευχθεί η παρουσία χρηστών ναρκωτικών ουσιών ή άλλων παραβατικών στοιχείων.

Πιστεύουμε ότι, για την ασφάλεια των σχολείων μας, πρέπει να ισχύει η πολύ γνωστή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας


Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου