Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Οι «πολίτες σε… αδράνεια» εμφανίστηκαν πάλι με αστείες κουκούλες…

Ο δήμαρχος και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι των "πολίτες ΣΕ ΔΡΑΣΗ"





Μεγάλη αναβάθμιση της πολιτικής ζωής φέρνουν οι "πολίτες ΣΕ ΔΡΑΣΗ"

Επιτέλους η πόλη θα έχει δήμαρχο...


Μαζί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη βία που συνοδεύει την εισβολή τους τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας, άνθισε το νέο φρούτο της εμφάνισης κωμικών υποτιθέμενων δημοτικών κινήσεων που θέλουν να μας σώσουν…



Μια από αυτές τις «κινήσεις» φαντάσματα, που μπορεί να είναι και μοναχικό τρολ κάποιου που αυτοϊκανοποιείται νομίζοντας πως η κοινωνία ασχολείται μαζί του, είναι η αυτοτιτλοφορούμενη «πολίτες ΣΕ ΔΡΑΣΗ». Έχοντας επίγνωση πως δεν έχουν καμιά δράση το γράφουν με κεφαλαία μήπως και καλύψουν την ανυπαρξία του/ς. Το κυριότερο όμως είναι πως αυτή η ομάδα πολιτών όπως ισχυρίζεται, κρύβονται επιμελώς από τη κοινωνία. Γιατί άραγε κάποιοι που θέλουν να επηρεάσουν τη γνώμη των πολιτών, δηλώνουν τη πρόθεση τους να παρέμβουν στα κοινά, έχουν ανάγκη να κρύβονται; Ωστόσο κάποιες θέσεις τους είναι γνωστές, όπως ότι είναι υπέρ των επιδιώξεων των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της πόλης, ή ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών.


Τις μέρες αυτές λοιπόν, έκριναν σκόπιμο να κυκλοφορήσουν μήνυμα – δήθεν αγγελία αναζήτησης… υποψήφιου δήμαρχου. Έχει ενδιαφέρον να δούμε δυο στοιχεία από το μήνυμα τους, που σκιαγραφούν το πολιτικό χαρακτήρα και τις επιδιώξεις του προσώπου ή της ομάδας που κρύβεται πίσω από το τίτλο «πολίτες ΣΕ ΔΡΑΣΗ».


Τίτλο του μηνύματος τους έχουν το: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ;


Στη συνέχεια απαντούν στην ερώτηση τους, πως μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότεροι από δέκα και συμπληρώνουν, «Δεν μας κάνουν. Κανένας τους». Η απόρριψη συλλήβδην όσων δεν είναι φασίστες και δεν έχουν όραμα το ναζισμό, κάτι μου θυμίζει…

 Συνεχίζουν όμως το μήνυμα τους βεβαιώνοντας, πως υπάρχει ο δήμαρχος που οραματίζονται και απλά θα το βρουν. Γράφουν:

«Δεν υπάρχει βρε αδελφέ ένας μορφωμένος άνθρωπος, αγωνιστής στη ζωή και για την οικογένεια του που να θέλει να διαθέσει την ενεργητικότητά του για την πόλη μας και να αναλάβει τα ηνία;
Υπάρχει. Ακόμα κι αν δεν έχει εμφανιστεί, υπάρχει. Θα τον αναζητήσουμε».

Ο μεσίας… λοιπόν που θέλουν να μας πλασάρουν, θα είναι μορφωμένος, αγωνιστής στη ζωή και για την οικογένεια του, λένε. Και τα λένε αυτά στη Ν. Φιλαδέλφεια, που καλύτερος δήμαρχος όλων των εποχών, θεωρείται ο αμόρφωτος χασάπης στο επάγγελμα, Νίκος Τρυπιάς. Στον οποίο οι συνάδελφοι του δήμαρχοι, είχαν τόση εκτίμηση, ώστε τον είχαν αναδείξει και πρόεδρο της τότε ένωσης τους. Μιλάνε για μορφωμένους ως πολιτικό προσόν, ξεχνώντας πως πρόσφατα μορφωμένοι μας έχωσαν και μας διατηρούν στον υπόνομο(μνημόνια) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Μορφωμένοι σχεδιάζουν του πολέμους σε βάρος της κοινωνίας και μεταξύ κρατών. Αμόρφωτοι και μορφωμένοι σκοτώνονται σε αυτούς, και θα συνεχίσουν να σκοτώνονται όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός αποδέχονται να είναι στο περιθώριο της πολιτικής, επειδή κάποιοι δήθεν είναι μορφωμένοι και μόνοι κατάλληλοι να αποφασίζουν για τη τύχη τους.

Πέρα από τη σοβαρή πλευρά όμως, υπάρχει και η αστεία. Τις προδιαγραφές που θέτουν για καταλληλότητα κάποιου να γίνει δήμαρχος, τις καλύπτει η μισή κοινωνία. Μορφωμένο, αγωνιστή στη ζωή και για την οικογένεια του θέλουν το δήμαρχο. Αλλά δε τους κάνει ο Βασιλόπουλος που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι και στοργικός πατέρας θα πρόσθετα. Δε τους κάνουν οι άλλοι δέκα και πλέον που θέλουν να γίνουν δήμαρχοι και σχεδόν σίγουρα όλοι τους καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές.

Ίσως όμως εγώ είμαι βιαστικός, με μια δεύτερη ματιά βλέπω πως ο κατάλληλος «να αναλάβει τα ηνία» πρέπει να είναι άντρας. Λογικό θα βρίσκουν πως η γυναίκα είναι για το σπίτι, γι΄ αυτό και γράφουν μόνο σε γένος αρσενικό. Άρα πέφτουμε στο  ένα τέταρτο της κοινωνίας. Τα φαντάσματα της απόλυτης αδράνειας θα τον εντοπίσουν, και θα καλέσουν εκτός των μορφωμένων, τους αμόρφωτους, να το ψηφίσουν και να τον επιλέξουν ως γιδοβοσκό τους.

Υπάρχει κάτι ακόμη όμως που δίνει το πολιτικό στίγμα του προσώπου ή της ομάδας με το φερετζέ «πολίτες ΣΕ ΔΡΑΣΗ». Έχουν εντοπίσει μια απειλή την οποία προσδιορίζουν με ακρίβεια. Είναι η απλή αναλογική! Την αναφέρουν στην αρχή ως κυριότερη αλλαγή, γύρω από αυτή περιστρέφονται όσα αναφέρουν, και ιδιαίτερα στο κλείσιμο γράφουν:

«Τόσο απλά. Γιατί εμείς είμαστε «Πολίτες Σε Δράση» και θέλουμε Δήμαρχο. Όχι έναν από τους διαχειριστές του προβλήματος που θα δημιουργήσει η απλή αναλογική».

Το να εκλέγει κάθε συνδυασμός με απόλυτη αναλογία όσους του δίνει η ψήφος των πολιτών, κάνει κακό! Ενώ είναι έντιμο άλλο να ψηφίζεις και άλλος να καρπώνεται τη ψήφο σου! Τόση μόρφωση και τέτοια αντίληψη για τη δημοκρατία λοιπόν κρύβεται πίσω από τους φερετζέδες σας…

Θα κλείσω με μια παρατήρηση, που δείχνει περισσότερο πιθανό να πρόκειται για μοναχικό τρολ που αυτοϊκανοποιείται με τη δημοσιότητα της ανυπαρξίας του, η με ήπιες παρεμβάσεις του… αναμορφωτικού τμήματος των επιχειρηματικών συμφερόντων, παρά με οποιουδήποτε χαρακτήρα παραπολιτική κίνηση.

Γράφει ο συντάχτης στην αρχή του κειμένου:

«Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο Δήμος μας εκλέγει 33 Δημοτικούς Συμβούλους κάθε συνδυασμός που λαμβάνει πάνω από αυτό το ποσοστό και πολλαπλάσιο από αυτό εκλέγει αναλογικά τους εκπροσώπους του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας».

Αυτή η παράγραφος είναι αποκαλυπτική για τη μόρφωση του συντάκτη ή ακόμη χειρότερα της ομάδας που ενέκρινε το κείμενο. Βρίσκει πως οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι είναι ποσοστό. Μάλιστα μας ενημερώνει πως κάθε συνδυασμός που θα πάρει πάνω από αυτό το ποσοστό, 33% δηλαδή, εκλέγει αναλογικά τους εκπροσώπους του. Επομένως αν δε πιάσει κανείς συνδυασμός πάνω από 33% δε θα έχουμε δημοτικό συμβούλιο, και σε κάθε περίπτωση εφόσον συνεννοηθούν άριστα όσοι προσέλθουν για να ψηφίσουν, μπορεί να εκλεγούν μέχρι 3 δημοτικοί σύμβουλοι. Ελπίδα και όραμα του/ς προφανώς είναι να ψηφίσουν όλοι το… μορφωμένο μεσία με σήμα τη μπούργκα, και να διοικεί το δήμο μια τρόικα!

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο με τα μορφωμένα μαργαριτάρια του…





ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ;

Περίπου 250 μέρες μας χωρίζουν από τις Δημοτικές Εκλογές που αυτή τη φορά παρουσιάζουν μερικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγή τους. Λίγες μεν ιδιαίτερα ουσιαστικές δε. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο Δήμος μας εκλέγει 33 Δημοτικούς Συμβούλους κάθε συνδυασμός που λαμβάνει πάνω από αυτό το ποσοστό και πολλαπλάσιο από αυτό εκλέγει αναλογικά τους εκπροσώπους του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Οι πρώτες επιπτώσεις αυτής της αλλαγής φάνηκαν ήδη. Δεν προλάβαμε να μπούμε στον Σεπτέμβρη και ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτοι διεκδικητές του θώκου του Δημάρχου. Μέχρι στιγμής υπερβαίνουν τους δέκα. Τόσοι είναι αυτοί που διεκδικούν μερίδιο στην πίτα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Κανείς όμως δεν διεκδικεί την θέση του Δημάρχου. Όλοι επιδιώκουν απλά να γίνουν μέρος του προβλήματος που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα των εκλογών. Οι περισσότεροι χωρίς να το αντιλαμβάνονται.
Δεν μας κάνουν. Κανένας τους.
Θέλουμε κάποιον για Δήμαρχο. Όχι για ιντριγκαδόρο. Δεν μπορούν. Η ιστορία τους, το παρελθόν και το παρόν τους, μας έχει διδάξει ότι θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν.
Δεν υπάρχει βρε αδελφέ ένας μορφωμένος άνθρωπος, αγωνιστής στη ζωή και για την οικογένεια του που να θέλει να διαθέσει την ενεργητικότητά του για την πόλη μας και να αναλάβει τα ηνία;
Υπάρχει. Ακόμα κι αν δεν έχει εμφανιστεί, υπάρχει. Θα τον αναζητήσουμε.
Τόσο απλά. Γιατί εμείς είμαστε «Πολίτες Σε Δράση» και θέλουμε Δήμαρχο. Όχι έναν από τους διαχειριστές του προβλήματος που θα δημιουργήσει η απλή αναλογική.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ

"Πολίτες Σε Δράση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου