Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιοι θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες δημοτικούς συμβούλους, η μπουρδολογία και μια ερώτηση για τη 1η Σχολική Επιτροπή



Από ότι διαπιστώνουμε, εύλογα, συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τις αποχωρήσεις 4 στελεχών και τη παραίτηση της αντιδημάρχου παιδείας της Δύναμης Πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό ακούγονται και χρησιμοποιούνται πολλά και διάφορα, ανάλογα με τη θέση καθενός στη «σκακιέρα» της πόλης μας.
Όλοι όσοι με τον ένα ή άλλο τρόπο ανακατευόμαστε με τα κοινά, μας ενδιαφέρει να μάθουμε τι έγινε και γιατί. Υπάρχουν βεβαίως κι εκείνοι που δράττονται της ευκαιρίας για να εκδικηθούν, επωφεληθούν, με όποιο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό συχνά μπουρδολογούν… Δε μιλάμε για πληροφορίες, εκτιμήσεις, απόψεις, μιλάμε για σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν παρά ταπεινές προσωπικές και πολιτικές επιδιώξεις.

Κάτι άλλο που προκύπτει και από αυτές τις εξελίξεις, είναι η παντελής ανικανότητα των επιχειρηματικών συμφερόντων, και των τυπικών ή  άτυπων υπαλλήλων τους, να επηρεάσουν ή να δημιουργήσουν καταστάσεις. Όλα όσα έχουν συμβεί, εξελίσσονται έξω και μακριά από τη δική τους δράση.
Ο κόσμος ανεξάρτητα από παράταξη, θέλει να μάθει τι έγινε από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, όπως κι εμείς, για να κρίνουμε πράξεις κι επιλογές. Όσο δε μιλάνε, απλά καθυστερούμε να μάθουμε την αλήθεια, που δε γίνεται θα τη μάθουμε, και αναπτύσσονται σενάρια πραγματικά ή φανταστικά.

Μια από τις επίμονες ερωτήσεις είναι ποιοι είναι οι επιλαχόντες της Δύναμης Πολιτών, που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους 4 παραιτηθέντες. Υπενθυμίζουμε πως πρέπει να καλυφτούν 3 θέσεις δημοτικών συμβούλων από τη Νέα Φιλαδέλφεια, και 1 θέση από τη Νέα Χαλκηδόνα.
Με βάση την οριστική κατάταξη που προκύπτει από τους σταυρούς προτίμησης,  από τη Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να κληθούν κατά σειρά οι:

Ρούλα Εξάρχου
Μαριάνθη Ορταντζόγλου
Εμμανουήλ Μαράκης
Τάκης Ταβλαρίδης
Γιώργος Πανταζόπουλος
Κωνσταντίνα Κάπουα Τριανταφύλλου
Βασιλική Τουμπάνου
Κώστας Χατζηγεωργίου


Από τη Νέα Χαλκδόνα οι:

Αναστασία Καραδήμου
Νανή Πολίτου
Δανάη Εμμανουήλ

Αναφέραμε περισσότερα ονόματα από όσα χρειάζονται για να καλύψουν τις κενές θέσεις δημοτικών συμβούλων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας, ορισμένοι επιλαχόντες για διάφορους λόγους δε θα δεχτούν.



Στο χώρο της μπουρδολογίας και σε όσα αναφέρονται για τους λόγους που οδήγησαν στις 4 παραιτήσεις από δήμο και «Δύναμη Πολιτών» και τη 1 από θέση αντιδημάρχου, ανήκει η… εκτίμηση πως οι παραιτήσεις αποτελούν σχέδιο της πλειοψηφίας, για την άλωση του δήμου και στις επόμενες εκλογές, με όχημα την απλή αναλογική. Μαθημένοι μερικοί επιβήτορες της εξουσίας στα διάφορα καλπονοθευτικά της λαϊκής βούλησης εκλογικά συστήματα, τους πέφτει βαριά η απλή αναλογική. Μια χαρά έκλεβαν τις ψήφους κυρίως της αριστεράς και των μικρών συνδυασμών, πώς να μην ενοχλούνται αν υπάρξει ισοτιμία της ψήφου;


Εννοείται πως όλες οι πληροφορίες είναι χρήσιμες και όλες οι εκτιμήσεις σεβαστές. Αυτή όμως η συγκεκριμένη «εκτίμηση» που λέει πως οι παραιτήσεις είναι στημένες από τον Άρη Βασιλόπουλο, και οι παραιτηθέντες υπηρετούν σκοπιμότητες, κινείται στη καρδιά της πολιτικής ανοησίας ή της βλακώδους σκοπιμότητας. Φεύγουν και καλά για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία Βασιλόπουλου, εκμεταλλευόμενοι την  απλή αναλογική!
Τα όσα γράφω δε χαρακτηρίζουν όσους εξ αντικειμένου δε γνωρίζουν, ή εμπιστεύονται ανθρώπους που υποτίθεται γνωρίζουν και ενημερώνουν υπεύθυνα...


Για να αντιληφτείτε το μέγεθος της βλακείας που συνοδεύει αυτή την άποψη, σκεφτείτε τον όποιο υπάλληλο των οικονομικών συμφερόντων αναλάβει επικεφαλής του συνδυασμού τους, αντί να κοιτάξει να τους χώσει  όλους μέσα στο ψηφοδέλτιο του και να πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό για να εκλεγεί δήμαρχος, να σπάει σε κομμάτια το συνδυασμό!!!  Πως θα γίνει δήμαρχος; Αλλά είπαμε η βλακεία παραμένει αήττητη…


Να μιλήσουμε όμως λίγο για την ιστορία.

Πριν 30 χρόνια με την απλή αναλογική του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 που δεν είναι ανόθευτη, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, κατάφεραν ενώ δεν είχαν την απόλυτη πλειοψηφία, να τη κερδίσουν. Νομίζω δεν υπάρχει άλλο τέτοιο επιτυχημένο παράδειγμα. Η τεχνική ήταν με ένα επιπλέον συνδυασμό που δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή, και στον οποίο κατευθύνθηκαν μόνο συγκεκριμένοι ψήφοι που πήραν γραμμή. Παίζοντας με το εκλογικό μέτρο, τις αλλεπάλληλες κατανομές εδρών και με τα υπόλοιπα των ψήφων, κατάφεραν να πάρουν την απόλυτη πλειοψηφία της διοίκησης, αν και δεν είχαν απόλυτη πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα.

Αυτό έγινε σε κλειστές εκλογές όπως είναι ενός εργατικού κέντρου, με απόλυτα ελεγχόμενους όλους τους αντιπροσώπους από όλες τις παρατάξεις, με γνωστό αριθμό συνδυασμών και απόλυτη πειθαρχία των συνδικαλιστικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ. 

Σε ανοιχτές εκλογές όπως είναι οι δημοτικές εκλογές, που οι παράμετροι που θα καθορίσουν τη ψήφο καθενός είναι ατέλειωτες, αυτά όχι δε γίνονται, αλλά πρέπει να είναι κανείς πανίβλακας για να πιστέψει πως μπορεί να τα οργανώσει. Και για κάτι τέτοιο ποτέ κανείς δε κατηγόρησε ούτε τον Άρη Βασιλόπουλο, ούτε τη Δύναμη Πολιτών και τα στελέχη της.

Συνεπώς παρόμοιες απόψεις κινούνται στο χώρο της άγνοιας, της αφέλειας και για εκείνους που τις διαδίδουν στο χώρο της πολιτικής σκοπιμότητας. Πιστεύουν δηλαδή πως έτσι θα αποδομήσουν και θα χρεοκοπήσουν και τους παραιτηθέντες και τη Δύναμη Πολιτών, θα συκοφαντήσουν την απλή αναλογική και την αριστερά στο σύνολο της.

Εμείς δε γράφουμε σαν ανώνυμοι ή με σειρά ψευδώνυμων κάτω από τα κείμενα μας, και γι΄ αυτό ότι θέλουμε να πούμε ή να γράψουμε, το λέμε ή το ρωτάμε ευθέως με το ονοματεπώνυμο μας. Εμείς δεν αποθεώνουμε κανένα για να το πούμε μετά αποστάτη επειδή έχουμε οικονομικό συμφέρον, ούτε μετά ξεχνάμε πως τον είπαμε αποστάτη και το κολακεύουμε για να μας ακουμπάει τα ωραία του 500αρικα για να έχει εκπομπή και την ανάλογη προβολή. Κι όταν πάλι το στενά προσωπικό μας συμφέρον υπαγορεύει να το συκοφαντήσουμε, θυμόμαστε πως ήταν «αποστάτης» της χορηγού μας.


Έχουμε λοιπόν την εξής πληροφορία και ρωτάμε δημόσια γιατί ατυχώς όπως σημειώσαμε και παραπάνω, δεν έχουμε μάθει πολλά για τις παραιτήσεις των 5 στελεχών της «Δύναμης Πολιτών».

Η πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας Ευτυχία Παπαλουκά, είναι από τα πρόσωπα που δεν έχει αναφερθεί στους λόγους παραίτησης της, κι επειδή μας λένε πως η παραίτηση της σχετίζεται με τη 1η Σχολική Επιτροπή, η οποία έχει να φέρει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο οικονομικούς απολογισμούς από το 2011, θα θέλαμε να μάθουμε αν πράγματι αυτή η εκδοχή έχει βάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου