Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας



 "...ο το­πι­κός ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε πρό­σφα­τη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση απο­φά­σι­σε την πλήρη στή­ρι­ξη στο πρό­σω­πο του Άρη Βα­σι­λό­που­λου".

Σύμφωνα με το rproject.gr το άρθρο του οποίου στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε, πέρα από τα γνωστά γεγονότα με τις πρόσφατες παραιτήσεις στελεχών της πλειοψηφίας, που συνοδεύτηκαν από αναπάντητες ως σήμερα καταγγελίες για πολιτικά και ηθικά ζητήματα, υπάρχουν νεότερες εξελίξεις.


Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το rproject.gr:

Σημαντικές εξελίξεις έχουν τελεστεί το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα πριν λίγες εβδομάδες παραιτήθηκαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι της «Δύναμης Πολιτών», της παράταξης που έχει αναλάβει από τις εκλογές του Μαΐου 2014 την δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο.
Πρό­κει­ται για 5 στε­λέ­χη της ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς στην πε­ριο­χή, εκ των οποί­ων κά­ποιοι απο­τε­λούν ιδρυ­τι­κά μέλη της πα­ρά­τα­ξης. Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να πα­ραι­τή­θη­καν οι εξής: Βαγ­γέ­λης Κου­μα­ρια­νός (πρώην αντι­δή­μαρ­χος Κοι­νω­νι­κής Πο­λι­τι­κής), Μι­χά­λης Λάλος (πρώην αντι­δή­μαρ­χος Οι­κο­νο­μι­κών), Γιώρ­γος Πάνος (πρώην Πρό­ε­δρος του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου) και ο Αρ­σέ­νης Πρε­λο­ρέν­τζος (Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος). Δέκα ημέ­ρες μετά από τις εν λόγω πα­ραι­τή­σεις πα­ραι­τή­θη­κε και ο Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος Γα­βρι­ήλ Γα­βρι­η­λί­δης. Στις ανα­κοι­νώ­σεις που έχουν βγά­λει οι 4 πρώ­τοι πα­ραι­τη­θέ­ντες γί­νε­ται λόγος για προ­βλή­μα­τα πο­λι­τι­κής και ηθι­κής τά­ξε­ως που τους οδή­γη­σαν στην συ­γκε­κρι­μέ­νη κί­νη­ση, ενώ ο Γα­βρι­ήλ Γα­βρι­η­λί­δης δεν έχει κάνει ακόμα κά­ποια σχε­τι­κή δή­λω­ση. Πα­ρα­θέ­του­με απο­σπά­σμα­τα από τις πα­ραι­τή­σεις των Βαγ­γέ­λη Κου­μα­ρια­νού, Μι­χά­λη Λάλου και Αρ­σέ­νη Πρε­λο­ρέν­τζου ενώ ανα­πα­ρά­γου­με ολό­κλη­ρη την δή­λω­ση του πρώην Προ­έ­δρου του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Γε­ώρ­γιου Πάνου κα­θό­τι η συ­γκε­κρι­μέ­νη δή­λω­ση κα­θα­ρί­ζει από­λυ­τα το πο­λι­τι­κό τοπίο.
Ο Βαγ­γέ­λης Κου­μα­ρια­νός ανα­φέ­ρει ότι:
 «Δυ­στυ­χώς, η πο­ρεία που έχει επι­λέ­ξει η διοί­κη­ση Βα­σι­λό­που­λου δεν μου επι­τρέ­πει να συ­νε­χί­σω τη συ­μπό­ρευ­σή μου. Η απου­σία πο­λι­τι­κής πυ­ξί­δας και η πίεση των επερ­χό­με­νων εκλο­γών κα­τα­λή­γουν στο να μη θί­γου­με τα κακώς κεί­με­να και να δι­καιο­λο­γού­με τα αδι­καιο­λό­γη­τα. Για τους λό­γους αυ­τούς, προ­κύ­πτουν ζη­τή­μα­τα ηθι­κής και πο­λι­τι­κής τάξης που δε μπορώ να πα­ρα­κάμ­ψω και με εξα­να­γκά­ζουν σε πα­ραί­τη­ση.
Εξ αρχής, οι επι­διώ­ξεις μου ήταν να συμ­βά­λω σε μία κοινή προ­σπά­θεια για την υπε­ρά­σπι­ση των ανα­γκών των συ­μπο­λι­τών μας και όχι η προ­βο­λή και η ανά­δει­ξη σε αξιώ­μα­τα».
Ο Μι­χά­λης Λάλος ανα­φέ­ρε­ται εν μέρει στη διά­λυ­ση της το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης που επι­χει­ρεί­ται με τον «Κλει­σθέ­νη Ι» ενώ και αυτός ανα­φέ­ρε­ται όπως ο Βαγ­γέ­λης Κου­μα­ρια­νός σε ζη­τή­μα­τα ηθι­κής και πο­λι­τι­κής φύ­σε­ως, πε­ρι­γρά­φο­ντας ου­σια­στι­κά το πρό­σω­πο της εν ενερ­γεία Δη­μο­τι­κού Συμ­βού­λου της «Δύ­να­μης Πο­λι­τών» Ευ­τυ­χί­ας Πα­πα­λου­κά:
«Ανα­φο­ρι­κά με τους λό­γους της πα­ραί­τη­σης μου από τη θέση του Αντι­δη­μάρ­χου και του Δη­μο­τι­κού Συμ­βού­λου, αυτή οφεί­λε­ται αφε­νός στο γε­νι­κό­τε­ρο πλαί­σιο απα­ξί­ω­σης του ρόλου της το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης που έχει απο­φα­σί­σει να επι­βάλ­λει η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, με εφαρ­μο­στι­κό ερ­γα­λείο τον «Κλει­σθέ­νη» και άλλες νο­μι­κές δια­τά­ξεις, και στόχο τον πε­ριο­ρι­σμό των δήμων σε ένα ρόλο ει­σπρα­κτι­κού μη­χα­νι­σμού, με όλες τις κρί­σι­μες απο­φά­σεις να λαμ­βά­νο­νται σε επί­πε­δο κε­ντρι­κής εξου­σί­ας αδια­φο­ρώ­ντας για τη φωνή και τις ανά­γκες των το­πι­κών κοι­νω­νιών………Αφε­τέ­ρου ο ει­δι­κός εκεί­νος λόγος που έπαι­ξε κα­τα­λυ­τι­κό ρόλο στην από­φα­ση της πρό­ω­ρης απο­χώ­ρη­σης μου από τη διοί­κη­ση του Δήμου και τη δη­μο­τι­κή πα­ρά­τα­ξη «Δύ­να­μη Πο­λι­τών», υπήρ­ξε η αντι­συ­να­δελ­φι­κή έως και προ­σβλη­τι­κή συ­μπε­ρι­φο­ρά, συ­γκε­κρι­μέ­νης δη­μο­τι­κής συμ­βού­λου (πρώην πλέον αντι­δη­μάρ­χου) απέ­να­ντι στο πρό­σω­πο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δη­μο­τι­κής ομά­δας και της πα­ρά­τα­ξης μας, κατά το τε­λευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Η συ­γκε­κρι­μέ­νη σύμ­βου­λος χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πρα­κτι­κές που σε καμία πε­ρί­πτω­ση δεν συ­νά­δουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξια­κό σύ­στη­μα της αρι­στε­ράς όπως αυτά τη­ρού­νταν μέσα σε κάθε συλ­λο­γι­κή δια­δι­κα­σία 
μέχρι πρό­τι­νος, δη­μιούρ­γη­σε μεί­ζο­να προ­βλή­μα­τα ηθι­κής και πο­λι­τι­κής τάξης. Η αδυ­να­μία αντι­με­τώ­πι­σης των ζη­τη­μά­των που προ­έ­κυ­ψαν από την ηγε­σία της πα­ρά­τα­ξης, με οδή­γη­σε στην ανα­πό­φευ­κτη από­φα­ση της απο­χώ­ρη­σης μου από την πα­ρά­τα­ξη με την οποία εκλέ­χτη­κα Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος και τι­μή­θη­κα επί 4 έτη με το αξί­ω­μα του Αντι­δη­μάρ­χου Οι­κο­νο­μι­κών».
Στο ίδιο πλαί­σιο κι­νεί­ται και η δή­λω­ση του Αρ­σέ­νη Πρε­λο­ρέν­τζου ο οποί­ος δη­λώ­νει ότι:
«Όταν η πα­θη­τι­κό­τη­τα δια­περ­νά­ει κάθε πλευ­ρά/πτυχή της ζωής ενός πο­λι­τι­κού ορ­γα­νι­σμού/πα­ρά­τα­ξης τότε δεν μι­λά­με απλά για πο­λι­τι­κή αδρά­νεια αλλά για κάτι άλλο. Υπάρ­χει κάτι δια­φο­ρε­τι­κό, κάτι πολύ πιο βαθύ που μας «λε­ρώ­νει». Απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση για να αντι­στα­θεί κά­ποιος στον μα­γνη­τι­σμό που του ασκεί η εξου­σία είναι η ύπαρ­ξη ισχυ­ρών ιδε­ο­λο­γι­κών και ηθι­κών πόλων κα­θό­τι η αδυ­να­μία αυτών οδη­γεί στο να θα­μπω­θεί κά­ποιος από αυτήν και να αλ­λο­τριω­θεί».
Το πο­λι­τι­κό τοπίο το οποίο οδή­γη­σε στις πα­ραι­τή­σεις των προ­α­να­φε­ρό­με­νων Δη­μο­τι­κών Συμ­βού­λων ξε­κα­θα­ρί­σει το κεί­με­νο του Γε­ώρ­γιου Πάνου το οποίο πα­ρα­θέ­του­με ολό­κλη­ρο:
ΠΑ­ΡΑΙ­ΤΗ­ΣΕΙΣ : ΑΛΗ­ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑ­ΡΑ­ΠΛΗ­ΡΟ­ΦΟ­ΡΗ­ΣΗ
Η αλή­θεια είναι ότι  η απαί­τη­ση των πα­ραι­τη­θέ­ντων  ήταν μια, μο­να­δι­κή και σε μια πρό­τα­ση δια­τυ­πω­μέ­νη: «Να απο­πεμ­φθεί η Δη­μο­τι­κή Σύμ­βου­λος κ. Ευ­τυ­χία Πα­πα­λου­κά από την Δη­μο­τι­κή Ομάδα διότι οι κα­ταγ­γε­λί­ες εις βάρος της από Δη­μο­τι­κούς Συμ­βού­λους δια­τυ­πω­μέ­νες εγ­γρά­φως και προ­φο­ρι­κώς ήταν βα­ρύ­τα­τες ηθικά και πο­λι­τι­κά, και κα­τέ­στρε­φαν το ηθικό πλε­ο­νέ­κτη­μα της πα­ρά­τα­ξης και το σύ­στη­μα αξιών που πρε­σβεύ­α­με και θέ­λα­με να ανα­δεί­ξου­με».
Επι­προ­σθέ­τως ακόμα μέχρι σή­με­ρα υπάρ­χει πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση και κα­νείς ούτε μέσα ούτε έξω από την πα­ρά­τα­ξη γνω­ρί­ζει αν η κ. Ευ­τυ­χία Πα­πα­λου­κά απο­πέμ­φθη­κε ή πα­ραι­τή­θη­κε από την θέση της Αντι­δη­μάρ­χου και για ποιο λόγο. Και επει­δή οι κα­ταγ­γε­λί­ες αυτές σέρ­νο­νταν μήνες χωρίς καμία αντί­δρα­ση από τον επι­κε­φα­λής  της πα­ρά­τα­ξης και τον το­πι­κό ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ η σιωπή μου και η πα­ρα­μο­νή μου στην πα­ρά­τα­ξη θα με κα­θι­στού­σαν συ­νυ­πεύ­θυ­νο στη συ­γκά­λυ­ψη και πο­λι­τι­κά όμηρο.
Η πα­ραί­τη­ση μου σαφώς συ­ναρ­τά­ται με τις  πα­ραι­τή­σεις  όλων των άλλων Δη­μο­τι­κών Συμ­βού­λων με των οποί­ων τα κεί­με­να και στα ση­μεία που αφο­ρούν τα τε­κται­νό­με­να είμαι από­λυ­τα σύμ­φω­νος. Στις γε­νι­κό­τε­ρες πο­λι­τι­κές εκτι­μή­σεις ή μη, ο κα­θέ­νας δια­τη­ρεί την προ­σω­πι­κή του γρα­φί­δα και την δική του πο­λι­τι­κή ερ­μη­νεία.
Στη συ­νέ­χεια θέλω να ξε­κα­θα­ρί­σω σε αυ­τούς οι οποί­οι πα­ρα­πλη­ρο­φο­ρούν, ότι μά­ταια προ­σπα­θούν να ξε­φύ­γουν από την ουσία του βα­ρύ­τα­του πο­λι­τι­κού ζη­τή­μα­τος  το οποίο κα­ταγ­γεί­λα­με. Κατά τις 2 με­γά­λες πο­λι­τι­κές συ­νε­δριά­σεις των Δη­μο­τι­κών Συμ­βού­λων της πα­ρά­τα­ξης για το θέμα της Δη­μο­τι­κού Συμ­βού­λου κ. Ευ­τυ­χί­ας Πα­πα­λου­κά ου­δε­μία άλλη πο­λι­τι­κή το­πο­θέ­τη­ση εκτός του συ­γκε­κρι­μέ­νου ζη­τή­μα­τος έλαβε χώρα και ούτε καμία κό­πω­ση δια­γνώ­στη­κε. Η εκ των υστέ­ρων δια­τύ­πω­ση άλλων πο­λι­τι­κών ζη­τη­μά­των είναι άλλο κε­φά­λαιο και ως εκ τού­του, η χρέ­ω­ση από­ψε­ων καθ’ υπο­ψία και ενόσω εί­μα­στε από­ντες είναι ύπο­πτη, αυ­θαί­ρε­τη, αντι­δε­ο­ντο­λο­γι­κή, μο­νο­με­ρής και στα όρια του πο­λι­τι­κού κα­νι­βα­λι­σμού. Σε αυ­τούς δε που ανα­κά­λυ­ψαν τώρα, μετά την απο­χώ­ρη­σή μας, τον πο­λι­τι­κό διά­λο­γο αρ­κε­τά κα­θυ­στε­ρη­μέ­να τους απα­ντώ : ο πο­λι­τι­κός διά­λο­γος για να μην είναι προ­σχη­μα­τι­κός απαι­τεί κι­νή­σεις καλής θέ­λη­σης και λυ­μέ­να τα προ­α­παι­τού­με­να δη­λα­δή τα ζη­τή­μα­τα πο­λι­τι­κής και ηθι­κής δε­ο­ντο­λο­γί­ας.
Η πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση τορ­πι­λί­ζει  τον πο­λι­τι­κό διά­λο­γο και ήταν ανέ­κα­θεν  σύμ­φυ­το γνώ­ρι­σμα του πο­λι­τι­κού κα­τε­στη­μέ­νου ,ομο­λο­γου­μέ­νως αρ­κε­τά επι­τυ­χη­μέ­νο,  το οποίο αντι­στρα­τεύ­ε­ται την αλή­θεια και προ­σπα­θεί  να την κα­τα­πνί­ξει.
Στο ση­με­ρι­νό πο­λι­τι­κό σύ­στη­μα οι εκ­φρα­στές του αδυ­να­τώ­ντας να δι­καιο­λο­γή­σουν την οι­κο­νο­μι­κή και αν­θρω­πι­στι­κή κρίση και να πε­ριο­ρί­σουν την πα­ρα­οι­κο­νο­μία και την δια­πλο­κή, και προ­κει­μέ­νου να δια­τη­ρή­σουν την εξου­σία τους σε συ­νερ­γα­σία με τα διε­θνή κέ­ντρα εξου­σί­ας από την συ­νε­χώς αυ­ξα­νό­με­νη δυ­σα­ρέ­σκεια του λαού, χρη­σι­μο­ποιούν συ­νέ­χεια όλο και πιο ωμά μη­χα­νι­σμούς τρο­μο­κρά­τη­σης, πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης και ψεύ­δους με απώ­τε­ρο σκοπό τον έλεγ­χο της κοι­νής γνώ­μης. Η αλή­θεια βρα­χυ­πρό­θε­σμα μπο­ρεί να δη­μιουρ­γεί κομ­μα­τι­κό ή πα­ρα­τα­ξια­κό κό­στος αλλά, μα­κρο­πρό­θε­σμα δη­μιουρ­γεί πο­λι­τι­κό κε­φά­λαιο για να μπο­ρέ­σει αυτή η χώρα να αλ­λά­ξει πο­ρεία και οι νέοι του τόπου μας να στα­μα­τή­σουν να αη­διά­ζουν και να απο­στρέ­φο­νται την πο­λι­τι­κή.
Ανα­φε­ρό­με­νος τέλος στη συμ­με­το­χή μου στη πα­ρά­τα­ξη  της οποί­ας είχα την τιμή να είμαι ιδρυ­τι­κό μέλος και να την υπη­ρε­τή­σω επί 4 χρό­νια από την θέση του Προ­έ­δρου του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου θέλω να ανα­φέ­ρω ότι:
Μαζί με πολ­λούς άλ­λους Δη­μο­τι­κούς Συμ­βού­λους αγω­νι­στή­κα­με για δια­φά­νεια, για την πά­τα­ξη της δια­πλο­κής και για την προ­στα­σία του δη­μο­σί­ου συμ­φέ­ρο­ντος. Εκ της πο­λι­τι­κής συ­γκυ­ρί­ας, του συ­σχε­τι­σμού δύ­να­μης και του απο­τε­λέ­σμα­τος εκτι­μώ ότι αρ­κε­τά κα­τα­φέ­ρα­με, αλλά είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που ορα­μα­τι­στή­κα­με ορ­μώ­με­νοι από το αξια­κό μας σύ­στη­μα και την πο­λι­τι­κή μας κα­τάρ­τι­ση.
                                                                                      Γιώρ­γος Πάνος
Πρώην Πρό­ε­δρος Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Νέας  Φι­λα­δέλ­φειας – Νέας Χαλ­κη­δό­νας
«Όποιος είναι απρό­σε­κτος με την αλή­θεια στα μικρά ζη­τή­μα­τα ,δεν μπο­ρεί να είναι αξιό­πι­στος στα με­γά­λα ζη­τή­μα­τα»-Άλ­μπερτ  Αϊν­στάιν
Μέχρι στιγ­μής δεν έχει υπάρ­ξει κά­ποια δή­λω­ση από την μέχρι πρό­τι­νος Αρι­στε­ρή δη­μο­τι­κή κί­νη­ση «Δύ­να­μη Πο­λι­τών» ενώ ούτε ο ίδιος ο Δή­μαρ­χος Άρης Βα­σι­λό­που­λος έχει προ­βεί σε κά­ποια δή­λω­ση σχε­τι­κά με τις κα­ταγ­γε­λί­ες που αφή­νουν οι πα­ραι­τη­θέ­ντες. Αντι­θέ­τως γνω­ρί­ζου­με ότι ο το­πι­κός ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε πρό­σφα­τη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση απο­φά­σι­σε την πλήρη στή­ρι­ξη στο πρό­σω­πο του Άρη Βα­σι­λό­που­λου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου