Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δήμος Ν.Φ.-Ν.Χ.: Η επόμενη μέρα μετά την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επόμενη μέρα μετά την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας
Μετά την πρωτοφανή ενέργεια της κατεδάφισης των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας από την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., εγκαταστάσεις που συνυπήρχαν επί δεκαετίες με το προηγούμενο γήπεδο και που δεν εμπόδιζαν σε τίποτε την ανέγερση του νέου, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας αντιμετωπίζει νέα, πολύ δύσκολα δεδομένα. H μη λειτουργία του μικρού Σταθμού Μεταφόρτωσης και του αμαξοστασίου, έχει ως αποτέλεσμα:
-                      Τα απορριμματοφόρα πηγαινοέρχονται απευθείας στον ΧΥΤΑ, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση της χρονικής διάρκειας των δρομολογίων και αύξηση των αναγκών σε προσωπικό.
-                      Γίνεται δύσκολα η αποκομιδή από τους στενούς δρόμους γιατί ανεστάλη η λειτουργία των μικρών  απορριμματοφόρων
-                      Υπολειτουργούν τα αυτοκινούμενα σάρωθρα (σκούπες) και τα πλυντήρια κάδων δεδομένου ότι δεν μπορούν να αδειάζουν και να πλένονται
-                      Όλες οι επισκευές και συντηρήσεις των οχημάτων γίνονται σε ιδιωτικά συνεργεία

-                      Γίνεται επιτόπου διαλογή των ογκωδών και των κλαδεμάτων,  γεγονός που δημιουργεί καθυστέρηση και κακή εικόνα.
-                      Διάφορα υλικά (καρότσια οδοκαθαρισμού, κάδοι κλπ) βρίσκονται σε άλλα σημεία.
-                      Τα αποδυτήρια/ ντους των εργαζομένων δεν υπάρχουν πια και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια/ντους αθλητικών εγκαταστάσεων.
-                      Ο συντονισμός και η εποπτεία του έργου της καθαριότητας γίνεται με μεγάλη δυσκολία.
-                      Όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου είναι εκτεθειμένα και γίνεται 24ωρη φύλαξη από τους εργαζόμενους.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω :
-          Το συνολικό κόστος για την καθαριότητα, έχει αυξηθεί και η νέα μείωση των δημοτικών τελών που είχε προγραμματιστεί από την Δημοτική Αρχή επανεξετάζεται.

-          Το επίπεδο καθαριότητας έχει χειροτερέψει όπως επίσης και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Ωστόσο οι  εργαζόμενοι καταβάλλουν  τεράστιες προσπάθειες ώστε να λειτουργεί η καθαριότητα και να μην προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.


Παρακαλούμε τους δημότες και τους επαγγελματίες της περιοχής για την κατανόηση και τη συνεργασία τους και υποσχόμαστε ότι αυτή η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία, θα είναι προσωρινή. Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι εργαζόμενοι του Δήμου, δουλεύουν εντατικά ώστε να ομαλοποιηθεί προσωρινά η κατάσταση και να βελτιωθεί στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου