Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Οι Εργαζόμενοι/ες Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ανταπαντούν στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν.Φ.-Ν.Χ.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Μετά την ανακοίνωσή μας στις 15/06 (http://krisseis.blogspot.com/2018/06/blog-post_56.html)  που αφορούσε τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια με την υπηρεσία καθαριότητας, τις επιθέσεις σε εργαζόμενους από «οπαδούς», τις μηνύσεις από «αγανακτισμένους πολίτες»,  τα εξώδικα, τον εκφοβισμό, την δυσκολία λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου από τις απαιτήσεις μιας ΠΑΕ και την λανθασμένη κατά τη γνώμη μας στάση του σωματείου απέναντι σε όλα αυτά, δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση-απάντηση του σωματείου στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι/ες να τοποθετηθούμε.+


Πρώτα απ’ όλα δεν είμαστε ούτε ανώνυμοι, ούτε κουκουλοφόροι (!), ούτε προβοκάτορες (!) όπως μας χαρακτηρίζει το σωματείο. Είμαστε εργαζόμενοι/ες που είχαμε διαφορετική γνώμη από την πλειοψηφία του Δ.Σ για τα συγκεκριμένα γεγονότα και είχαμε απόλυτο δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας. Η υπογραφή που επιλέξαμε, δηλαδή «εργαζόμενοι/ες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας» δηλώνει αυτό ακριβώς που είμαστε. Δηλώνει την ιδιότητά μας και το ότι δεν υποκαθιστούμε κανέναν, ούτε παράταξη, ούτε σωματείο. Κείμενα με τέτοιες υπογραφές είναι κάτι ευρύτατα διαδεδομένο στο συνδικαλιστικό κίνημα και το δικαίωμα αυτό το αρνούνται μόνο οι οπαδοί της γραφειοκρατίας.

Oι χαρακτηρισμοί αυτοί επιστρατεύτηκαν εναντίον μας για να αποδυναμώσουν αυτό που λέγαμε επί της ουσίας και στο οποίο το σωματείο δεν μπορούσε να απαντήσει… γιατί απλά είχαμε δίκιο.

Παρόλη όμως την αλλοπρόσαλλη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ, την ανεκδιήγητη προσπάθεια του να καλέσει τριμερή συνάντηση σωματείου-ΑΕΚ-Δήμου, την ανακοίνωσή του στις 5/06 που προτείνει μεταφορά της υπηρεσίας καθαριότητας  και στη συνέχεια την επόμενη ανακοίνωσή του-απάντηση σε εμάς- που καταγγέλει τη μεταφορά της καθαριότητας (!), εμείς θεωρούμε καλοδεχούμενη την έστω και με καθυστέρηση αλλαγή πλεύσης του Σωματείου στην τελευταία του ανακοίνωση, μετά και το εξώδικο που εστάλη από την ΑΕΚ, αυτή τη φορά  στον πρόεδρο του σωματείου (ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις προσπάθειες χειραγώγησης και εκβιασμού με βιομηχανία εξωδίκων).

Δυστυχώς τα προβλήματα στην καθαριότητα συνεχίζονται και διογκώνονται μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων, οι εργαζόμενοι/ες ταλαιπωρούνται και οι δημότες δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ γιατί τις τελευταίες μέρες σημειώνονται απρεπείς και επιθετικές συμπεριφορές προς εργαζόμενους του Άλσους, συνεχείς παραβιάσεις κλειδαριών στο ‘Αλσος κλπ, με αποτέλεσμα να διευρύνεται η δυσλειτουργία υπηρεσιών του Δήμου.

Πρακτικές παρόμοιου τύπου δεν μας είναι άγνωστες όταν πρόκειται για τα κέρδη επιχειρηματικών συμφερόντων, έχουμε μάθει πολλά από τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εταιρεία El Dorado Gold και τα όσα διαδραματίζονται εκεί όλα αυτά τα χρόνια.

Κατά τη γνώμη μας ο στόχος είναι σαφής. Η αποδιοργάνωση της πόλης κάποιους βολεύει και το Άλσος βρίσκεται στο στόχαστρο με προπέτασμα καπνού δήθεν οικολογικές «ευαισθησίες». Εμείς όσο περνάει από το χέρι μας θα προσπαθούμε για καλές και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους Δημότες και θα υπερασπιζόμαστε τα κοινά αγαθά και την δημόσια περιουσία. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να υποστηρίζει τέτοιες πρακτικές, καλούμε την ΑΕΚ να βάλει τέλος στην παρενόχληση υπηρεσιών και στον τραμπουκισμό εργαζομένων από οπαδούς της και τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα για την εξασφάλιση της λειτουργίας των υπηρεσιών  και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι/ες Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας



Πατήστε εδώ για τη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ν.Φ.-Ν.Χ. σε βάρος των "Εργαζομένων του Δήμου Ν.Φ.-Ν.Φ."


1 σχόλιο:

  1. Εδώ χάθηκε ολόκληρο φορτηγάκι και οι πάντες έκαναν γαργάρα γιατί ο υπεύθυνος οδηγός ήταν του κόμματος της...εργατικής τάξης. Χάθηκαν μικροφονικες και πανακριβος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και υπεύθυνος ήταν πρώην πρόεδρος που τώρα ανερυθρίαστα ψηφίζει τριμερή με την ΑΕΚ και το παίζει κόκκινος αντικαπιτάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή