Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Σε μια μοναδική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα παραβρέθηκαν έφηβοι πρόσφυγες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας



26/06/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια μοναδική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα παραβρέθηκαν έφηβοι πρόσφυγες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας

Σε μια μοναδική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα είχαν την χαρά να παραβρεθούν έφηβοι πρόσφυγες του προγράμματος ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2018. Η συναυλία αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς ο καλλιτέχνης  ερμήνευσε πολλά αγαπημένα τραγούδια από την Ελλάδα της προσφυγιάς, φέρνοντας εικόνες και ήχους από την Σμύρνη, την Αλεξάνδρεια και την Κωνσταντινούπολη. Τον Γιάννη Κότσιρα συνόδευσαν επί σκηνής περίπου 200 παιδιά, σε μια μουσική παράσταση που πραγματικά συγκίνησε το κοινό.


Οι πρόσφυγες του Προγράμματος ESTIA  του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας έφτασαν στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα υπό την συνοδεία προσωπικού του προγράμματος, διασκέδασαν με την όμορφη μουσική και στο τέλος της συναυλίας συνομίλησαν στα Ελληνικά με τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Τα εισιτήρια για την συναυλία δόθηκαν ως δωρεά από την εταιρεία παραγωγής Menta Art Events με βούληση του ίδιου του καλλιτέχνη, κατόπιν πρωτοβουλίας εργαζομένου του προγράμματος.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Η παρουσία των εφήβων προσφύγων στην συναυλία, αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας για κοινωνική συνοχή και ένταξη των προσφύγων και κυρίως της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στο νέο περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου