Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Συνεδρίαση της επιτροπής για παρεμβάσεις και ενέργειες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση της επιτροπής  για παρεμβάσεις και ενέργειες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας

Την  14/06/2018 συνεδρίασε η επιτροπή με πλήρη σύνθεση σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/06/2018  και με παρουσία του κου Αλέξανδρου Δουμαράπη ως εκπροσώπου των ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής.
Σε θετικό κλίμα συζητήθηκε ο ρόλος και οι αρμοδιότητες  της επιτροπής, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και διευκρινίστηκε ξανά ο συμβουλευτικός χαρακτήρας  της. Τονίστηκε ότι οι προτάσεις και παρεμβάσεις της θα απευθύνονται στα κατά τον νόμο υπεύθυνα όργανα.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

-          Η αναγκαιότητα δημιουργίας θέσης στάθμευσης κατοίκων  στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας ως πρώτο μέτρο για την αποσυμφόρηση της πιο επιβαρημένης περιοχής της πόλης.
-          Άμεσα να υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ και της  ΕΠΖ  για την επέκταση των εμποδίων κατά της παράνομης στάθμευσης  στον πεζόδρομο της οδού Σάρδεων.  Η επιτροπή θα προτείνει συγκεκριμένα σημεία για πιλοτική εφαρμογή
-           Ο Δήμος να προχωρήσει στην Εκδοση νέας επικαιροποιημένης κανονιστικής απόφασης για τη χρήση μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ιδιοκτήτες ΚΥΕ να λάβουν γνώση και φυσικά όλοι οι δημότες  που τους απασχολούν θέματα ηχορύπανσης.
-          Από όλα τα μέλη της επιτροπής αναφέρθηκε ότι μειοψηφία των ιδιοκτητών ΚΥΕ καταλαμβάνει παράνομα κοινόχρηστους χώρους και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ηχορρύπανσης. Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών δεσμεύτηκε να μεταφέρει το πρόβλημα και να πράξει αυτά που ο ρόλος του επιβάλλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου