Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ολόκληρη η προχτεσινή συνέντευξη τύπου του Άρη Βασιλόπουλου για τη μη κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας (φωτογραφίες-βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας για την μη κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας. Για αίτημα όλης της Αυτοδιοίκησης μίλησαν οι Δήμαρχοι της Αττικής.

Συνέντευξη τύπου για την απαράδεκτη απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να κατεδαφιστούν άμεσα οι δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας, παραχώρησε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με την υποστήριξη πολλών Δημάρχων που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

‘Όπως τόνισε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, παρότι από την αρχή της θητείας του δίνεται αγώνας για την νόμιμη μετεγκατάσταση των υποδομών που βρίσκονται επί πολλές δεκαετίες στο Άλσος, μόλις τους τελευταίους μήνες άνοιξε ο δρόμος για νέο χώρο, που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν από 5-6 μήνες. Στο πλευρό του Άρη Βασιλόπουλου έχουν τοποθετηθεί τόσο η ΠΕΔ Αττικής όσο και η ΚΕΔΕ, ενώ στο χώρο της συνέντευξης βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Ν.Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, Αγ.Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και η αντιδήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Γιώτα Περδίκη, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων από άλλους Δήμους όπως Αμαρουσίου, Παπάγου-Χολαργού κλπ.


Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν ότι είναι πρωτοφανής και σκανδαλώδης η απόφαση της Αποκεντρωμένης που στρέφεται εναντίον της πόλης και των δημοτών και κάλεσαν τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Π.Σκουρλέτη να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθεί. Όπως ανέφεραν οι Δήμαρχοι, ανάλογα προβλήματα με μη νόμιμες εγκαταστάσεις έχουν όλοι οι Δήμοι και αυτό που οφείλει να κάνει η Πολιτεία είναι να διευκολύνει θεσμικά την Αυτοδιοίκηση και να δώσει στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας την απαραίτητη βοήθεια και χρόνο ώστε να μην διαταραχθεί η καθαριότητα στην πόλη.


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται θεσμική και ουσιαστική στήριξη και όχι παρεμβάσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που απειλούν την Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

















Ακολουθούν τα βίντεο από τη συνέντευξη τύπου: 



Η Δέσποινα Σπανούδη σύμβουλος του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας παρουσιάζει το ιστορικό της υπόθεσης




Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας




Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης




Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης




Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου




Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος




Η αντιδήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Γιώτα Περδίκη




Ερωταπαντήσεις στη συνέντευξη τύπου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου